Dr. Ridzwan House

DR RIDZWAN HOUSE

2002 – Kuala Lumpur
Private Residence

This house is located at a quiet residential hillside area in Bangsar. Being situated on a slope with spectacular views of the city, it was conceptualized to maximize the impact of that view, framing and cropping the city skyline with the walls of the house. The main block lines the west boundary with a double story glass cube on its east flank and a pool perched between the cube and the view. The cube encloses the living room, a frame for the dramatic view and when lit, it becomes a ‘lantern’ from the street. The private and services areas of the house reside in the west block, a more solid structure of privacy with punctures for daylight and ventilation where required. The roof was designed as a light planar element with generous overhangs and deep sunshades suited for a tropical environment.

Team
Jurutera Perunding Bistari
Jurutera Perunding Valdun Sdn Bhd
Seksan Design

Site
850.9 sq. m.

Gross Floor Area
1020 sq. m.

PAM Awards 2006
Single Residential Building (Honorary Mention)

RECENT WORKS